‘Nëse nuk ndihmojmë vendet të heqin qafe sëmundjen…”, Gates bën një tjetër...

‘Nëse nuk ndihmojmë vendet të heqin qafe sëmundjen…”, Gates bën një tjetër parashikim të zymtë, kur mund të kthehemi në jetën normale

269
0

Miliarderi amerikan Bill Gates beson se kthimi në jetën normale është më larg sesa njerëzit presin, pavarësisht nga fakti që vaksina kundër COVID-19 është aprovuar për përdorim të gjerë në Shtetet e Bashkuara.

Edhe pse vetë Gates e pranon se deri në verën e vitit 2021 duhet të jemi më afër kthimit në gjendje normale sesa tani, ai përsëri beson se nuk presim një kthim në jetën e vërtetë normale para vitit 2022.

“Nëse nuk ndihmojmë vendet e tjera të heqin qafe sëmundjen dhe të shohin vaksinime të mëdha në Shtetet e Bashkuara, rreziqet e përsëritjes së sëmundjes do të mbeten të mundshme”, u shpreh ai për CNN.

Gates gjithashtu beson se tubimet e mëdha publike gjithashtu duhet të mbeten të ndaluara, ashtu si shumica e kafeneve dhe restoranteve. Në fakt ky qendrim i Gates nuk është i ri, dhe në shumë vende heqja e lirive për të protestuar, është konsideruar një shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut.