Në këto shtete dënohesh me vdekje nëse nuk beson në Zot

Në këto shtete dënohesh me vdekje nëse nuk beson në Zot

907
0

Të besosh ose jo në zot është një zgjedhje personale që bën çdokush nga ne për jetën e vet. Besimi konsiderohet si e drejtë personale në shumë nga konventat ndërkombëtare dhe si e tillë çdo njeri zgjedh vetë se kë fe do të besojë ose nëse nuk do të besojë fare. Shumë vende të botës e respektojnë këtë të drejtë, mirëpo ka nga ato vende ku të mos besosh në zot përveçse të diferencojnë nga shoqëria, të dënojnë deri në vdekje. Sipas “The Indipendent”, ka 13 shtete ku ateizmi konsiderohet një krim i rëndë dhe të gjitha këto vende ndodhen në Afrikë dhe Azi. Më poshtë ju radhisim këto vende, ku duhet të keni kujdes kur shkelni pasi nëse deklaroni se jeni i pafe, mund të ndëshkoheni.

 

Afganistan

 

Iran

 

Malajzia

 

Maldive

 

Mauritania

 

Nigeria

 

Pakistani

 

Katari

 

Arabia Saudite

 

Somalia

 

Sudani

 

Emiratet e Bashkuara Arabe

 

Jemeni.