Ndalimet e gazetarëve gjatë protestave, ambasadorja suedeze: Qëndrojmë me të drejtën e...

Ndalimet e gazetarëve gjatë protestave, ambasadorja suedeze: Qëndrojmë me të drejtën e tyre për të bërë punën të lirë nga dhuna

180
0

Ambasadorja suedeze në Shqipëri, Elsa Håstad ka dënuar ndalimin e gazetarëve shqiptarë gjatë protestave të fundit nga Policia.

Håstad solidarizohet me gazetarët duke theksuar se qëndron në krah të të drejtave të ccdo gazetari për të punuar të lirë nga dhuna e ngacmimi.

Ajo shton se është e shqetësuar që dy gazetarë u ndaluan të raportonin teksa mbulonin një prej protestave.

 

STATUSI NGA AMBASADORJA SUEDEZE

Suedia qëndron për të drejtën e çdo gazetari për të bërë punën e tij të lirë nga dhuna dhe ngacmimi, çdo ditë të vitit! Ne jemi të shqetësuar kur mësojmë se Xhoi Malesia & Qamil Xhani u ndaluan të raportonin ndërsa mbulonin protestën.