Natën e Vitit të Ri mbani sytë nga qielli, vjen Super Hëna...

Natën e Vitit të Ri mbani sytë nga qielli, vjen Super Hëna e shndritshme

168
0

Nuk do të ketë më shumë se vetëm fishekzjarre që ndriçojnë qiellin e natës këtë Vitin e Ri. Sipas NASA-s , hëna e plotë që do të shfaqet të 1 janar do të jetë një superhënë. Kjo do të jetë Super Hëna e parë për vitin 2018 dhe do të ndiqet edhe nga një tjetër disa javë më vonë. Hëna në qiell do të duket më e shëndritshme dhe më e madhe. Super Hëna ndodh kur orbita e hënës së plotë është e plot afër me Tokën. Gjatë kësaj ngjarje hëna në përgjithësi bëhet 14% më e madhe dhe 30% më e shëndritshme se një hënë e plotë. Zakonisht ndodhin çdo 13 muaj sipas NASA-s. Por nëse nëse e humbisni Supër Hënën në ditën e Vitit të Ri, pasi do të shfaqet përsëri në 31 janar.

loading...