Mos e ndiq pas, nëse nuk ia vlen!

Mos e ndiq pas, nëse nuk ia vlen!

388
0

Ai donte të të linte, ishte ai që mori vendimin për të ikur nga, sepse ai nuk donte të ishte më me ty. Mos e ndiq pas, sepse dije që nuk ia vlen. Për të mos lejuar që mendja jote ta kujtojë, duhet të ndalosh absolutisht së menduari për të gjitha momentet e kaluara së bashku. Mos lejo që mendja jote të veprojë në vendin tënd, sepse nuk ka kuptim të dojë dikë që nuk ju dëshiron në jetën e vet.

 

Ai u largua nga. Mjaft! Tani mendo për veten, mos e detyro të kthehet nëse ai nuk të dëshiron. Është e dhimbshme të humbasësh njeriun që do, por edhe kjo tejkalohet. Dhe mos harro, nëse të la, nuk ka qenë aq i rëndësishëm.

 

Konsidero gjithë detajet, edhe nëse të dhemb, duhe ta lësh të ikë.

 

Do e kesh zemrën plot dhimbje, por mos harro se kush të do nuk të lë dhe nëse e bën, ndosh sepse nuk ka hapësirë në jetën e tij për ty. Atëherë, pse duhet ta ndjekësh?

 

Një marrëdhënie, pasi thyhet, zor se rindërtohet sërish. Si do të ndiheshe po të rrije me dikë që nuk të do? Mendoje pak.

 

Dashuria nuk është shtrëngim, është forcë dhe vendosmëri. Nuk mund të kemi gjithçka që duam, disa gjëra i marrim, të tjera jo, por kjo është jeta: me ulje dhe ngritje që ndihmojnë ta bësh më të mirë.

 

Kështu që, nëse marrëdhënia jote ka mbaruar prej pak kohësh, të ndjehesh keq është e natyrshme, por ngrihu dhe ec përpara, me apo pa të.

Shperndaje