Momenti i rrallë kur peshku gjigant e gëlltit peshkaqenin të tërin

Momenti i rrallë kur peshku gjigant e gëlltit peshkaqenin të tërin

759
0

Eksploruesit e oqeanit kanë kapur video me foto të rralla të një peshku të madh që hanë një peshkaqen të tërë.

Fotoja  postuar nga Administrata Kombëtare Amerikane e Oqeanisë dhe Atmosferës (NOAA), tregon se ishte në gjendje të kapte pamjet e ngjarjeve gjatë zhvillimit të tyre në sajë të një aparati në një zonë që studiuesit fillimisht mendonin se ishte një anije e mbytur.

Në vend të kësaj, ata ndeshën një grup peshkaqenësh “në atë që dukej të ishte një valë ushqyese”, duke gllabëruar mishin e një peshku të shpuar 2,5 metra të gjatë.

Ndërsa kjo po ndodhte, ata panë diçka të pazakontë: Një peshk gjigant gëlltiti një peshkaqen shpatë të tërin.

NOAA tha se grupet e mëdha të krijesave nënujore mund të jenë më dominant se predatorë të tjerë.