Mjekra e dyfishtë nuk vjen vetëm nga shëndeti i tepërt por dhe...

Mjekra e dyfishtë nuk vjen vetëm nga shëndeti i tepërt por dhe nga këto 5 veprime që bëni përditë

312
0

Fitimi i disa kg shtesë zakonisht shfaqet së pari në fytyrën tonë. E vërteta është se dhjami në qafë dhe fytyrë nuk ndikohen vetëm nga shtimi ynë në peshë. Pozicioni ynë i gjumit dhe sjellja e keqe kur jemi në zyrë janë gjithashtu faktorë rreziku për mjekrën e dyfishtë që të gjithë përpiqemi ta fshehim në selfiet tona. Ka disa mënyra që mund t’ia u zgjidhin këtë problem nëse nuk e keni si rezultat i shtimit në peshë:

Rregulloni qëndrimin në zyrë ose kur rrini ulur: Kjo mund të vijë si befasi, por qëndrimi i gabuar jo vetëm  që deformon kurrizin tonë por njëkohësisht dhe pjesën e qafës. Kur uleni me kokën tuaj shumë poshtë kontribuoni në krijimin e një mjekër të dyfishtë. Muskujt e qafës dhe fytyrës dobësohen dhe, si rezultat, lëkura në zonë humbet elasticitetin e saj.


Sipas një studimi, sasia dhe cilësia e gjumit janë të lidhura me peshën dhe shtimin e yndyrës. Një studim tjetër tregoi se mungesa e gjumit mund të rrisë dëshirat për të ngrënë dhe të ulë funksionimin e metabolizmit. Pra është gjithashtu e rëndësishme të shmangni  pozicionin e gjumit në anë  jë që mund të shkaktojë rrudha në fytyrë. Shkencëtarët këshillojnë të flini me kurriz, gjë që ndihmon për të eliminuar fryrjen dhe mjekrën e “dyfishtë”.


Përtypja e çamçakëzit i është si të bëni një stërvitje për muskujt tuaj të fytyrës. Një studim tregoi se njerëzit që përtypnin çamçakëzin para çdo vakti ndjeheshin plotësisht më të lehtë dhe konsumonin më pak ushqime më pas, kështu që shëndeti në pjesën e qafës së tyre u minimizua.


Lani më shumë fytyrën tuaj me produkte pa kimikate: Natyra siguron elementët më të mirë për trajtimet e shëndetit dhe bukurisë. Ju mund të përdorni vezë, qumësht dhe mjaltë, ose glicerinë dhe çaj jeshil, për të krijuar maska  fytyre që ndihmojnë lëkurën tuaj të rimarrë elasticitetin që i mungon.