Metoda japoneze/ Stimulimi i gishtit të duhur, shëron sëmundje të mëdha!

Metoda japoneze/ Stimulimi i gishtit të duhur, shëron sëmundje të mëdha!

505
0

Çdo gisht lidhet me organe të ndryshme. Ja pse duhet t’i masazhoni shpesh ato, duke i dhënë kështu zgjidhje problemeve të ndryshme shëndetësore.

 

Konkretisht:

 

Gishti i madh

Ky gisht stimulohet për të lehtësuar simptomat e depresionit, ankthit, dhimbjeve të kokës, dhimbjes së stomakut dhe problemeve të lëkurës. Organet që lidhen me të janë shpretka dhe stomaku.

 

 

Gishti tregues

Nëse keni probleme me shpinën, dhimbje të muskujve apo probleme me tretjen, ju mund të stimuloni këtë gisht. Stimulimi gjithashtu mund të lehtësojë dyshimin, zhgënjimin dhe frikën. Është e lidhur me fshikëzën dhe veshkat.

 

Gishti i mesit

Ky gisht i rëndësishëm është i lidhur me fshikëzën e tëmthit dhe mëlçisë. Stimulimi i saj mund të sjellë lehtësim ndaj simptomave të tilla si dhimbje menstruale, dhimbje koke frontale, migrenës dhe lodhjes. Ju gjithashtu mund të stimuloni këtë gisht kur jeni duke përjetuar zemërim dhe nervozizëm.

 

Gishti i unazës

Jin Shin Jitsu pohon se ky gisht lidhet me emocione të tilla si frika dhe trishtimi. Stimulimi i tij do të ndihmojë në zbutjen e simptomave të tilla si astma dhe çrregullimet e lëkurës, por  dhe shqetësimet e tretjes. Ajo është e lidhur me zorrën e trashë dhe mushkëritë.

 

Gishti i vogël

Ky gisht lidhet me zorrën e hollë dhe zemrën. Stimulimi i tij do të ndihmojë në zbutjen e problemeve emocionale si nervozizmi dhe shqetësimi i përgjithshëm. Ju gjithashtu mund të lehtësoheni nga dhimbja e fytit, sëmundjet e zemrës dhe problemet e kockave.