Memoriali turk/ Shoqëria Civile fillon protestën

Memoriali turk/ Shoqëria Civile fillon protestën

356
0

Ashtu sikurse ishte paralajmëruar, aktivistë të shoqërisë civile sot po zhvillon një protestë kundër memorialit turk, në nder të viktimave të grushtit të shtetit në Turqi.

Protesta po mbahet tek Kodrat e Liqenit, aty ku dhe është vendosur memoriali turk.

Kujtojmë këtu se vendosja e memorialit për të rënët e ushtrisë dhe policisë gjatë grushtit të shtetit para tre vjetësh në Turqi, është cilësuar një provokim i fortë për kombin shqiptar duke ngjallur edhe reagime të shumta