“Me një shpejtësi 8.57 km/sekondë”, NASA: Një asteroid sa Piramida e Gizës...

“Me një shpejtësi 8.57 km/sekondë”, NASA: Një asteroid sa Piramida e Gizës do të godasë orbitën e Tokës

234
0

NASA ka paralajmëruar se një asteroid që vlerësohet të ketë të njëjtën madhësi sa Piramida e Madhe e Gizës do të përplaset me orbitën e Tokës.

Asteroidi, i cili pritet të godasë tokën në orët në vijim është duke u monitoruar nga Qednra për Studime të Objekteve të Afërta me Tokën.

 

Shkëmbi hapësinor 2020 QD5 kategorizohet si një shkëmb hapësinor Apollo dhe vlerësohet të jetë midis 60 dhe 130 metra dhe po udhëton me një shpejtësi prej rreth 8.57 km në sekondë.

 

Organizata amerikane e kërkimit hapësinor ndjek qindra asteroide në çdo kohë të caktuar dhe QD5 2020 megjithëse është më i madh se shkëmbinjtë e tjerë hapësinorë, pritet të kalojë pranë planetit tonë pa shkaktuar ndonjë dëm.

 

 

Shkëmbi është rreth 10.03 milje hënore larg Tokës, i cili është rreth 2.395.728 milje.