Më bukur në pasqyrë se sa në fotografi; Këtu qëndron sekreti dhe...

Më bukur në pasqyrë se sa në fotografi; Këtu qëndron sekreti dhe shpjegimi shkencor

502
0

Gratë shihen në pasqyrë, mesatarisht, mbi 70 herë në ditë sipas një studimi. Dhe nuk është për t’u habitur,  pasi të gjithë e bëjmë këtë për arsye të ndryshme, duke u përgatitur, duke u siguruar që flokët dhe tualeti jonë të jenë në gjendje të mirë. Dhe pastaj na ndodh që bëjmë një fotografi dhe dukem skandal! Qetësohuni, ju nuk jeni i vetmi që ndjeheni kështu. Në të vërtetë ka një shpjegim shkencor për të.

 

Pasqyra rrotullon imazhin tonë: Ajo që ne shohim kur shohim veten në një pasqyrë nuk është realitet – reflektimi në pasqyrë është një version i kundërt i mënyrës sesi ne shikojmë në të vërtetë. Dhe meqenëse ne shohim në pasqyrë çdo ditë, jemi mësuar shumë me këtë version të rrokullisur. Pra, nëse nuk e shihni veten shumë shpesh në fotografi, nuk e dini vërtet se si dukeni.

 

View this post on Instagram

In case anyone wants to understand my own journey of being comfortable in front of the camera, only after about 2 years of using myself as a model in my advanced selfies, I finally became comfortable enough to have close ups of my face. I started off crazy nervous so my self portraits were from very far away. The more photos I did, the more comfortable I became and the closer I got to the camera. But it took 2 years because I was convinced I wasn’t able to photograph well. Practice makes perfect. Being able to capture myself beautifully has really done wonders for my confidence and it helps me now to conquer all aspects of life. On a side note, I just dropped my first ever master preset collection pack!! 17 hipster presets all in my signature moody style. They are 20% off for launch for the first 2 days. I’m sure you’ll love them! Thank you so much for your endless support and yay for my first ever product! It’s super scary putting this out but you guys wanted it! So here is it! Link in bio 🙂 . . . #AdvancedSelfie #SorelleAmorePresets #HipsterPresets #HipsterEditing #MoodyEditing

A post shared by SORELLE AMORE (@sorelleamore) on

 

 

Kur shihemi në pasqyrë, kemi një kontroll të plotë dhe të menjëhershëm. Nëse nuk na pëlqen këndi, reagojmë menjëherë duke kthyer fytyrën dhe duke korrigjuar qëndrimin dhe shprehjen e fytyrës për të formuar një pamje më të kënaqshme. Kur bëhet fjalë për fotografi, ne kryesisht e shohim veten vetëm pasi të bëhet fotografia. Këtu, paraqitja e trukeve mund të ndihmojë. Është gjithashtu mirë të njohësh anët e tua të forta dhe të dobëta dhe këndet e tua më të mira.