Marrëveshja për Brexit/ Paralajmërimi i ministrit britanik: Bizneset dhe udhëtarët duhet të...

Marrëveshja për Brexit/ Paralajmërimi i ministrit britanik: Bizneset dhe udhëtarët duhet të bëhen gati për…

205
0

Bizneset dhe udhëtarët duhet të bëhen gati për ndryshime “thelbësore” në fillim të vitit të ri, kur edhe përfundon periudha e tranzicionit Brexit, ka thënë qeveria britanike.

BBC raporton se Ministri i Zyrës së Kabinetit Michael Gove tha se do të kishte “disa përçarje” dhe “ndryshime praktike dhe procedurale”.

 

Ai u bëri thirrje që nga 1 janari të shkojnë në BE dhe ta mrrin sigurim gjithëpërfshirës të udhëtimit dhe të kontrollojnë tarifat e telefonisë celulare.

 

Ndërkohë ambasadorët evropianë do të diskutojnë më vonë për marrëveshjen tregtare pas Brexit.

 

Diplomatët do të takohen për të përcaktuar se si ata mund të miratojnë përkohësisht marrëveshjen, e cila u ra dakord në prag të Krishtlindjes .

 

Ndërkohë, Sekretarja e Tregtisë Ndërkombëtare të Mbretërisë së Bashkuar Liz Truss tha se ajo pret të nënshkruajë një marrëveshje tregtare me Turqinë, një lëvizje kjo që nuk ishte e mundur derisa të arrihej marrëveshja me BE.