Marihuana mund të ndihmojë në luftën kundër kancerit

Marihuana mund të ndihmojë në luftën kundër kancerit

359
0

Sipas një artikulli në EurekAlert Journal, ka një rishikim duke parë mundësinë që një kanabinoid i veçantë – një nga shumë komponimet që gjenden në marihuanën – ka potencial për të trajtuar kancerin. Lloji i kanabinoidit në shqyrtim, phytocannabinoid, është treguar të “ndalojë qelizat e kancerit nga ndarja dhe pushtimi i indeve normale dhe ato mund të bllokojnë furnizimin me gjak në tumore”, transmeton lajmi.net. Përveç kësaj, shqyrtimi gjeti se ky përbërëse e farë e keqe mund të jetë në gjendje të “përmirësojë reagimin imun të trupit kundër rritjes dhe përhapjes së tumoreve”. Profesor Burkhard Hinz, nga Qendra Mjekësore e Universitetit të Rostockut në Gjermani i tha EurekAlert se kjo duhet të ndezë më shumë kërkime mbi temën: “Studimet klinike tani nevojiten urgjentisht për të hetuar ndikimin e kanabinoidëve në rritjen e kancerit dhe përparimin në pacientë”.