Mandati i Idrizit në Tiranë, Mesila Doda: Të ndryshohet sistemi i përllogaritjes...

Mandati i Idrizit në Tiranë, Mesila Doda: Të ndryshohet sistemi i përllogaritjes së votave

413
0

E ndërsa vetë nuk ia arriti të marrë mandatin e deputetit dhe për kryetarin e partisë Shpëtim Idrizi akoma nuk ka një vendim përfundimtar, Mesila Doda kërkon që të ndryshohet sistemi i përllogaritjes së votave e përkthyer në mandate. Sekretarja e Përgjithshme e PDIU thotë se partitë e mëdha po u vjedhin votat të voglave.

Statusi i Mesila Dodës

Ajo cfare duhet me urrgjence eshte menyra e llogaritjes se vleres se votes se perkthyer ne mandat deputetit. Me pak shembull matematikor , po ju rrefej se si s’e kane per gje te na vjedhin dhe voten.

LSI ne Tirane me 55566 vota merr 5 mandate = 11111 vota per mandat.

PS me 199323 vota merr 18 mandate = 11073 vota per mandat.

PD me 126908 merr 11 mandate=11537

Kurse PDIU me 12347 vota nuk po nxjerr dot asnje mandat .

Me thoni a eshte sistem perfaqsues ky????

Ndersa ne rrang vendi a e dini se sa eshte shperfillja e votave tuaja??

PS me 757.088 merr 74 mandate, pra rreth 11500 vota per mandat.

LSI me 223.453 merr 19 mandate pra rreth 12000 vota per mandat.

PD me 451.830 merr 43 mandate pra rreth 12000 vota per mandat.

PDIU ME 75 600 ; 3 = 25 333 VOTA NJE MANDAT

 

11.100 vota 18 I PS

 

12.347 VOTA DERI TANI

 

75600 – 36 000 MIJ PER 3 MANDATE = 40 000 VOTA TE PERFAQESUARA