Mafia, kush ishte argjendari 80 vjeçar, trashëgimtari i Riina në Palermo

Mafia, kush ishte argjendari 80 vjeçar, trashëgimtari i Riina në Palermo

518
0

Rregullat e vjetra të mafias dhe takimi në maj

 

“Kjo duket të ri-lexuar- minuta me Tommaso Buscetta në strukturën dhe rregullat e Cosa Nostra”, tha prokurori i Palermos Franco Lo Voi. Por këtë herë, baza e “bastisjes”, që çoi në arrestimin e 46 mafiozëve të pretenduar, nuk ka më deklaratat e vitit 1984, por përgjimet në vitin 2018. Në Sicili,për tridhjetë e katër vjet mafia ka kaluar nëpër një kalvar të gjakmarrjeve të ndryshme të brendshme të shoqëruar nga qindra vdekje, me luftën ndaj shtetit me “vrasje” dhe masakrat deri në arrestimin e të gjithë bosëve ( minus një: Matteo Messina Denaro). Duke filluar me Toto Riina, se ato rregulla që kishin mërzitur Corleone me vendosjen e diktaturës, dhe për sa kohë që ajo ka jetuar mbeti e “shefit të shefave”. Kur ai vdiq, dhe para tij, Bernardo Provenzano, Cosa Nostra kthehet në rregullin e vjetër, duke filluar nga komisioni provincial për të qeverisur bandat në një “kolegjial ​​dhe demokratike”, siç shpjegohet nga zëvendës prokurori Salvo De Luca. Operacioni “Dome 2.0”, i kryer nga anti-mafia dhe policia e komandës provinciale, të dokumentuara në një takim i cili u zhvillua në 29 Maj, e cila u ndoq nga të paktën katër kokat e rrethit ( duke lënë në shtëpi dhe telefonat, celularët në makina), nën drejtimin e më të vjetërve të “burrave të nderit” të pranishëm, një me origjinë më prestigjioze. Hetimet janë duke vazhduar, nëse takimi u ndoq nga përfaqësues të zonave të tjera të rëndësishme, nga Corleone Brancaçio, dhe për të gjetur se kush janë ata.

………………………..

I dyshuar i ri “bosi i bosëve” quhet Seventh Mineo, është pronar i një dyqani bizhuterish, por tashmë Tommaso Buscetta dhe Salvatore Contorno thanë se ishte i lidhur me Cosa Nostra. Ai u arrestua për herë të parë pikërisht në vitin 1984 me urdhër të Falcone dhe Borsellino, u dënua Maxi-gjykim, dhe pastaj në gjykimet e tjera. Së fundi në operacion të Gotha, pas kapjes së Provenzano, dënimi vonë në vitin 2013. Ai u kthye i lirë, sipas aktakuzës është rritur në krye të rrethit të Pagliarelli, dhe pastaj të gjithë komisionin. Në rolin e atyre që duhet të zbatojnë rregullat, ai ishte një viktimë e luftës së shpërthyer nga Riina kundër Palermos, me dy vëllezër të vrarë dhe të dënuar me vdekje.

………………………………..

“Duhet të pretendoni të lindni përsëri,” i tha shefi Nino Rotolo, paraardhësi i tij në lagjen e mbyllur tani në “41 bis”. Dhe në jetën e tij të re Mineo ka ri-themeluar Dome në vijën e zbuluar nga një tjetër komponent – pesëdhjetë Francesco Colletti, shefi urdhërim i Villabate – mbrëmjen e 29 majit në subjektin e tij, pas takimit, në një intervistë të gjatë të dokumentuar nga mete Carabinieri: “Është një gjë e mirë kjo … shumë serioze … me njerëz të bukur! Njerëzit e vendit … të vjetra … kudo … Një fjalim i mirë … rregull! Ne kemi folur vetëm për rregullat e sotme ». Ndër këto, çështja kryesore ka të bëjë me zgjidhjen e kontrasteve të brendshme dhe të çdo çështjeje që prek më shumë territore, për t’u adresuar vetëm nga ata që janë përgjegjës për organizatën. “! Kreu i qarkut është një … tash e tutje ne nuk duhet të shohim … nëse ka ndonjë gjë … Colletti urdhëroi:” Asnjë person nuk duhet të jetë në gjendje për të folur në shtëpinë e të tjerëve … sepse nuk është një referencë … Ju vendosni atje … nëse dikush nuk dëshiron ta pranojë ai merr pasojat e përgjithshme … ».

……………………….

 

Në një tjetër intervistë bosi vetë la të kuptohet në një sërë udhëzimesh të shkruara të ligjeve të brendshme të Cosa Nostra: “Para së gjithash ajo thotë se ju nuk mund të ketë ingazzamenti (Shënim i redaktorit çështjet jashtëmartesore-së), e saj është e qartë ….” Për më tepër Pippo Calo Buscetta ishte akuzuar si I shthurur dhe Colletti riafirmon një urdhërim me disa përshtatje: “Nuk është se nuk është e shkruar se nuk mund të SCO … (dhe transcriber vëren qeshur, ed), nuk ajo duhet të bëhet e njohur … ». Gratë mënjanë, ka një dënim për ata që zbulojnë. Për shembull, një djalë i ri kishte vjedhur pa autorizim dhe në rrezik për t’u vrarë për “për të dhënë një sinjal”, siç ai urdhëroi bosi i Villabate “ngjit atë brenda një enë dhe ne qëndrojmë mendimin.” Zyra e prokurorit e kishte arrestuar atë nga karabinierët për të parandaluar vrasjen nga kryerja. “Një përzierje e modernizmit dhe arkaizmit”, thotë pro-prokurori anti-mafia Federico Cafiero de Raho. Metodat e vjetra të huazuara nga «Kumbari» në përdorim edhe me kupolën e mijëvjeçarit të tretë.

Marre nga Corriere della serra