Luigj Turmalaj, përtej profesionit/ Nga Fatbardha Alimetaj

Luigj Turmalaj, përtej profesionit/ Nga Fatbardha Alimetaj

927
0

Sot ne kete dite ku nis viti i ri  shkollor dua te percjell nje mesazh te forte per mesuesit e ketij brezi ñxenesish pa mberritur ne universitet.Mesues te dashur kjo dite e bukur me emocione lule perqafime duhet te jete nje dite qe duhet t.nu udheheqe ne vazhdim.Ju jeni aq te rendesishem per pergatitjen e femijeve dhe per te ardhmen e tyre neser….Nga intervista me Dekanin e Fakultetit te Veterinarise z.Luigj Turmalaj zbulova tek profesionisri i mire njeriun e mire.njeriun qe e do profesionin e tij po pa harruar se ka qene vete student..Folem gjate per problemet dhe sfidat ne Universitet per sukseset qe jane arritur ne universitetin qe Luigji drejton..dhe ajo qe te binte ne sy tek ky njeri ishte dashamiresia qe kishte per koleget dashuria per punen kujdesi prinderor ndaj studenteve e sic thote Luigji detyra jone nuk eshte vetem te kerkojme anen pergatiore te studentit pir dhe te kujdesemi per mireqenien e tyre qe ata te mbsjne mend ae jeta studentore ju dha shume dhe ishte nga me te bukurat per tu kujtuar..gjate gjithe kohes tek flisja me te dhe e degjoja ai nuk e hiqte buzeaeshjen nga buza dhe here here syte i kishte me trishtim duke shtuar se duhet bere shume per brezat..jemi  pergjegjes per brezat qe edukojme.Jam i lumtur qe punoj me studentet pasi ata me bejne te ndjehm mire dhe me vene levizje..Tani qe jam me angazhime te tjera ndjej qe ata me  mungojne disi madje kur kaloj ne koridore e i pershendes verej qe ngurojne ndoshta per shkak te pozicionit por une jam i afertme ta dhe tek ata shikoj te ardhmen e bendit. E degjoj me vemendje tek flet me aq pasion per punen per studentet ndjehem mire qe ka drejtues dhe pedagoge qe i perkushtohen me pasterti profesionit te tyre pa harruar qe jane vete prinder..pa harruar qe kane qene vete studente. Pas perfundimit te bisedes u ndame secili ne pune te vet ..e une mbeta e impresionuar nga personaliteti i ketij njeriu fisnik ..