Lista e më të pasurve në Shqipëri, ja kë ka renditur “Forbes”

Lista e më të pasurve në Shqipëri, ja kë ka renditur “Forbes”

464
0

Forbes publikon listën e 10 njerëzve më të pasur në Shqipëri. Gjetjet e një sondazhi për shqiptarët më të pasur në vitin 2018 janë publikuar të martën. Disa prej emrave të përzgjedhur nga sondazhi prej vitesh qëndrojnë në top-listën e sipërmarrësve me kapital dhe fitim më të madh. Anketa u krye nga “Forbes Magazine”, metoda e anketimit u fokusua në dy komponentë kryesorë; fitim i realizuar dhe kapitali. Revista vë në dukje se bizneset që nuk deklarojnë fitimin e tyre janë të pozicionuar më poshtë në listë. Është viti i tretë që bëhet ky studim. Kjo është listat e dhjetë njerëzve më të pasur në Shqipëri për dy vitet e mëparshme, sipas Forbes.

 

1- Samir Mane

2- Shefqet Kastrati

3- Vasil Naçi

4- Behar Çukaj

5- Tom Doshi

6- Rrok Gjoka

7- Grigor Joti

8- Idajet Ismailaj

9- Vilma Nushi

10- Pëllumb Salillari

 

Lista e 10 më të pasurve të vendit kryesohet nga Saimir Mane, presidenti dhe pronari i Grupit Balfin një ndër grupet private investuese më të mëdha në Shqipëri dhe rajon. Shërbimet: Ndërtimi i zonave tregtare dhe industriale, industria minerare, investimet në bujqësi dhe turizëm. Me qendër në Tiranë./INTV