1. Të hash në lëvizje është e ndaluar kategorikisht!
Populli japonez shmang ngrënien në kohën kur jeni duke dale dhe e konsideron atë të pavend. Ushqimi është një kohë e shenjtë në Japoni, përdoret për të furnizuar me “karburant”, për të energjizuar trupin, kështu që ata gjithmonë ulen dhe përqendrohen në ushqim.
2. Metodat e Gatimit të Shëndetshëm
Në përgjithësi, ekzistojnë katër metoda kryesore të gatimit në kuzhinën japoneze: agemono, e ngjashme me skuqjen e thellë, avullullimi; nimono, duke vluar; dhe yakimono, e cila është një formë e pjekjes.
3. Gatimi në shtëpi
Duke gatuar në shtëpi, japonezët ulin sasinë e yndyrave të pashëndetshme, të pangopura dhe karbohidrateve, dhe kështu parandalojnë probleme të ndryshme shëndetësore.
4. Çaji jeshil
Kjo është pija më e shëndetshme në planet, me veti të shumta medicinale, pasi është e pasur me lëndë ushqyese dhe antioksidantë.
Konsumi i tij lufton inflamacionin në trup, ndihmon në humbjen e peshës, ndihmon tretjen, rregullon temperaturën e trupit, ul kolesterolin dhe presionin e lartë të gjakut dhe përmirëson shëndetin mendor dhe të zemrës.
5. Ushqimi i detit
Kuzhina japoneze është e pasur me prodhime deti kallamar, peshk, oktapod, ngjala, të shtuara në sushi, sallatë, kerri dhe tempura.