Lajm i mirë për personat që kanë probleme me zemrën, ky ilaç...

Lajm i mirë për personat që kanë probleme me zemrën, ky ilaç mund t’ua shpëtoj jetën

353
0

Medikamentet ‘revolucionare’ që mund të zvogëlojnë dëmet e shkaktuara nga sulmet në zemër po zhvillohen nga një grup shkencëtarësh. Medikamentet mund të bllokojnë sinjalet e dëmshme kimike të prodhuara kur furnizimi i gjakut të organit ndërpritet. Mungesa e oksigjenit çliron kimikatet të cilat shkaktojnë që pjesët e indeve të vdesin dhe mund të lënë njerëzit me dështim të zemrës, duke rritur rrezikun e sulmeve të mëtejshme të zemrës. Testet e një medikamenti kanë zvogëluar dëmtimin e zemrës pas një sulmi prej 60 për qind, duke ngritur shpresën se mund të përmirësojë normat e mbijetesës në njerëz. Studiuesit e udhëhequr nga Kolegji Imperial i Londrës, të financuar nga Fondacioni Britanik i Zemrës, kanë filluar të zhvillojnë medikamentin e mbrojtjes së zemrës. Ata shpresojnë të japin medikamentet përmes testeve të sigurisë dhe mbi testimet e pacientëve deri në vitin 2021.