Kujdes ! Mund të bëheni të varur nga këto ushqime

Kujdes ! Mund të bëheni të varur nga këto ushqime

137
0

 

Nga studimet shihet që ushqimet e përpunuara që përmbajnë yndyra dhe sheqerna, janë shumë adiktive dhe kanë krijuar listën me to.

Ajo kryesohet nga pica dhe vazhdon me çokollatë, patatina etj. ndërsa djathi është në vendin e dhjetë është i pari në listë, që konsiderohet i papërpunuar.Procesimi duket sikur është thelbi i adiksionit.“Në mënyrë të ngjashme sesi drogat procesohen për të rritur adiksionin, studimi sugjeron që mund të procesohen ushqimet duke shtuar yndyra dhe karbohidrate të ripërpunuara, si mielli dhe sheqeri”.Dhe ndërkaq që “Yale Food Addiction Scale” mbështetet në baza shkencore një rezultat interesant i studimit është që “uji” merr pjesë në listë para gjithë frutave dhe perimeve të përfshira.Shihni listën dhe nëse doni të hani diçka ndërsa lexoni, zgjidheni nga fundi.