Kim Kardashian me sëmundje të rëndë…

Kim Kardashian me sëmundje të rëndë…

337
0

Nëse jeni ndër miliona ndjekësit e Kim Kardashian në Instagram, e dini se ajo vuan nga sëmundja e psoriazës. Kjo sëmundje autoimune e lëkurës është mjaft e shpeshtë në SHBA, e cila prek rreth 8 milionë amerikanë, edhe pse mjekët nuk kanë gjetur ende kurë, fatmirësisht ka mënyra se si të trajtohet

Ylli 38-vjeçar zbuluan se ajo kishte disa simptoma shqetësuese.

“Jam ndjerë kaq e lodhur dhe duart e mia janë vërtetë të fryra”, tha ajo. “Ndjehem sikur po copëtohem. Duart e mia janë të mpira”.

Kardashian West spekuloi se bazuar në simptomat ajo besonte se ajo mund të ketë artrit reumatoid por vendosi të kërkojë një mendim profesional.

“Është kaq e frikshme,” tha ajo. “Kështu që, duhet të shkoj te mjeku dhe të shoh se çfarë po ndodh sepse nuk mund të jetoj kështu”.

Mjeku i saj thirri me lajmin se testet e saj të gjakut zbuluan antitrupa të shoqëruar me lupus dhe artrit reumatoid që e lanë Kardashian West në lot dhe “duke u frikësuar”.

Sipas Klinikës Mayo, lupus është një sëmundje autoimune që shfaqet kur sistemi imunitar i një personi sulmon indet dhe organet e tyre, duke shkaktuar inflamacion i cili mund të ndikojë në sisteme të ndryshme të trupit.