Këto ushqime pastrojnë enët e gjakut, nëse i përdorni çdo ditë

Këto ushqime pastrojnë enët e gjakut, nëse i përdorni çdo ditë

558
0

Në ditët e sotme, çrregullimet kardiovaskulare bëhen të dukshme, dhe shumë njerëz vuajnë nga sëmundja e zemrës. Arteriet janë faktorë bazik që kontribuojnë në këto sëmundje. Roli i enëve të gjakut është që të mbajnë oksigjen dhe lëndë ushqyese nga zemra në krahëror. Kur enët e gjakut janë të shëndetshme, janë elastike, fleksibile, të fuqishme. Megjithatë, ato shpesh bllokohen, ngushtohen për shkak të akumulimit të yndyrës, kolesterolit dhe substancave të tjera.  Sidoqoftë, ju mund të parandaloni sëmundjet e ndryshme që mund të vijnë, duke marrë lëndë ushqyese të shëndetshme, duke përfshirë edhe ushqimet në listën më poshtë:

Brokoli

Çaj i gjelbër

Fara liri

Spinaq

Shegë

Boronicë e kuqe

Avokado

Shafran i Indisë

Mollë

Hudhër

loading...