Këto femra të së kaluarës ishin imorale për gjëra krejt normale

Këto femra të së kaluarës ishin imorale për gjëra krejt normale

385
0

Njerëzit kaluan periudha të vështira dhe luftojnë për të arritur të drejtat e barabarta që na lejojnë të jetojmë në shoqërinë moderne. Në ditët e sotme, të gjithë mund të zgjedhin hobit dhe punët që dëshirojnë.

Edhe moda më ekscentrike nuk na bën përshtypje sot. Dhe nganjëherë është e vështirë të besosh që gjëra të tilla të zakonshme dikur ishin vërtet befasuese dhe tronditëse. Në po ju prezantojmë me disa foto historike që thyen normat e moralit publik në të kaluarën.
Supermodelja angleze Jean Shrimpton ka veshur një minifund gjatë garave në Melbourne. Veshja e saj shkaktoi zemërim të vërtetë midis mysafirëve në 1965.
Këto 2 vajza me minifund në Capetown në 1965 lanë me gojëhapur njerëzit

Maud Wagner, artistja e parë e njohur për tatuazhet. Gjithashtu ajo mbuloi trupin e saj me tatuazhe. (1907)

Elizabeth Eckford ishte pjesë e një një grupi studentësh afrikano-amerikanë që për herë të parë ndoqën studimet. Kjo foto është bërë në vitin 1957, menjëherë pasi Gjykata Supreme e Shteteve të Bashkuara vendosi se ishte e paligjshme ndarja e fëmijëve në shkolla.
Kjo grua po arrestohet për veshjen me rroba banje dhe këmbët e zbuluara. (Agoikago, 1922)

Në vitin 1967, Kathrine Switchzer ishte gruaja e parë që vrapoi në maratonën e Bostonit. Kjo ndodhi 5 vjet para se gratë të lejoheshin të merrnin pjesë në të. Në këtë foto, një organizator po përpiqet ta heqë nga gara./TCH/