KËRPUDHA e EDI RAMËS, historia e objektit që u vendos në 2015...

KËRPUDHA e EDI RAMËS, historia e objektit që u vendos në 2015 dhe u zhduk nga protesta e dhunshme e opozitës në 16 shkurt

186
0

Një ndër objektet që u zhduk me vitin 2019 është Kërpudha në kopshtin e kryeministrisë.

 

E vendosur në korrik 2015 në kopshtin e kryeministrisë, me domethënien e vecantë politike, historia e saj zgjati më pak se katër vjet.

80455098_475541363338619_3603991329626914816_n.jpg

Ishte një vepër arti, dhuruar nga autori Carsten Holler. Përbëhej nga tre kërpudha më të vogla, ku secila nga pjesët është unike. Kishte pjesën halucinogjene, gjysma tjetër kishte kuptimin e kërpudhës helmuese, dhe tjetra, të kërpudhës që mund të hahet.

Secila nga llojet ishte forma e zmadhuar e një kërpudhe të vërtetë. Autori e ka zgjedhur këtë vepër për të treguar ngjyrat politike të Tiranës.

81849323_638987776842953_4951669650984271872_n.jpg

Por kërpudha u zhduk në protestën e 16 shkurtit nga ana e opozitës, që u konsiderua si një ndër protestat e dhunshme në Shqipëri. Edhe pse ishin vendosur skela dhe kërpudha ishte mbuluar, protestuesit e rrëzuan dhe I gjuajtën me bomba Molotov të bëra me dorë.

52572731_2807118719514076_7939977581938343936_n.jpg

E si çdo gjë që harrohet, edhe Kërpudha te kryeministria u harrua.

1NM,.jpg