Ju lutem 1 thesë miell t’u bëjë bukë kalamanjve…Nëna shpërthen në lot...

Ju lutem 1 thesë miell t’u bëjë bukë kalamanjve…Nëna shpërthen në lot para kameras, VARFËRIA ulur këmbëkryq në mes të MYZEQESË

496
0

Entela Buzi, nënë e dy fëmijëve nga fshati Kallm i Fierit, të këput shpirtin ndërsa mes lotësh përpara mikrofonit të News24 kërkonte bukë, ndonjë thes miell apo ndonjë bidon vaj. Veç duke qarë ajo tha se ka tentuar të mbytet dy herë, por kanë qenë fëmijët që e kanë kthyer nga rruga. Me një varfëri ekstreme, në mes të Shqipërisë, në Fier, nuk ka gjetur mbështetje as nga bashkia. Nuk mundet të punojë pasi është sëmurë. Djali 16 vjeç del e lyp ndonjë copë bukë te komshijtë, vajza 14 vjeç thotë se shkon mirë në shkollë, por nuk ka parë ndonjëherë ndonjë ditë të bardhë. “Jemi pa bukë, kalamajtë shkojnë në shkollë pa lekë dhe pa bukë. Ikin pa ngrënë. Nuk kemi as bukë asgjë, vijnë pas shkolle më kërkonin bukë, nuk kam u thashë. Djali shkoi të gjente ndonjë gjë nga lagjia. Ju lutem më dërgoni të paktën ndonjë thes miell, ndonjë makaronë apo vaj. Ju lutem një thes miell kërkoj tu gatuaj fëmijëve”, qan Entela Buzi përballë kamerave. Rast emergjent që duhet ndihmuar në këto ditë të ftohta dimri. Numri I familjes Buzi është 069 88 79 151 dhe kushdo që ka mundësi, duhet t’u vijë në ndihmë.