Ja vendet që njihen për ujin më të pastër në botë

Ja vendet që njihen për ujin më të pastër në botë

602
0

Në Tokë ka disa vende që janë jashtëzakonisht ‘të vetëdijshëm’ për pastërtinë e burimeve të tyre ujore. Le të marrim qasjen e tyre si një model i madh për t’u ndjekur.

Ndotja dhe shpërfillja e përhershme e pasurive ujore shpesh rezulton në një katastrofë natyrore.

Megjithatë, në Tokë ka vende për të cilat pastërtia e ujit ka shumë rëndësi. A mund t’i përmendim të paktën disa prej tyre?

Nëse jo, le të hedhim një vështrim në listën tonë të 10 vendeve që mund të jenë krenarë për shkak të ujit më të pastër në planet.

1. Kili- A e dini se uji shumë i pastër në botë ndodhet në Puerto Williams

Image

2. Kanada- Springwater në Kanada është qyteti me ujin më të pastër në vend e ndër më të pastrit në botë

Image

3. Danimarka-Uji më i pastër ndodhet në Copenhagen

Image

4. Singapori- Qyteti i Singaporit ka një nga burimet e ujit të pijshëm me cilësnë më të lartë në botë

Image

5. Suedia-Uji më i pastër ndodhet në Stockholm

Image

Marre nga Syri.net