Ja sa orë duhet të flesh në bazë të moshës që ke

Ja sa orë duhet të flesh në bazë të moshës që ke

600
0

Në Internet mund të qarkullojnë shumë informacione por “Shije” ju jep sot në mënyrë të përmbledhur orët e rekomandurara të gjumit për çdo grupmoshë.

Këshillohet ti keni parasysh në rutinën tuaj të përditshme, pasi gjumi i plotë luan rol të rëndësishëm në mirëqënien tuaj fizike dhe mendore.

Mosha 6-13 vjeç/ 9-11 orë gjumë

Mosha 14-17 vjeç/ 8-10 orë gjumë

Mosha 18-25 vjeç/ 7-9 orë gjumë

Mosha 26-56 vjeç/ 7-9 orë gjumë

Mosha 65+/ 7-8 orë gjumë