Ja arsyeja pse ‘Liqeni i Zotave’ është ndër më të pastrit...

Ja arsyeja pse ‘Liqeni i Zotave’ është ndër më të pastrit e Botës

306
0

Lindur nga një shpërthim vullkanik rreth 2000 vjet më parë, liqeni mahnitës i Japonisë Mashu-ko, ose Liqeni Mashu, i vendosur në ishullin e Hokkaido, thuhet se është një nga liqenet më të pastër në botë.

Për shkak se liqeni është i rrethuar nga mjegulla e dendur dhe muret e kraterit 200 metra që bien ashpër në ujë, vizita në brigjet e tij është rreptësisht e ndaluar, duke shtuar jo vetëm intrigën e saj antike, por edhe duke ndihmuar në ruajtjen e ujërave të saj të paprishur. Ai quhet ndryshe edhe si, ‘Liqeni i Zotave’. Për shkak të vendosjes së largët dhe duke qenë shumë pak i frekuentueshëm ai është një nga liqent më të pastra të botës. Ai ka një thellësi afërsisht prej 212 metrash dhe ka një ishull të vogël në mesin e tij.