Ishulli me bimët më të çuditshme në botë

Ishulli me bimët më të çuditshme në botë

610
0

Ishulli Socotra është i pazakontë  dhe aktualisht banohet nga 40,000 njerëz. Rruga e parë në këtë ishull është ndërtuar në vitin 2011.

Ai është gjithashtu shtëpia për 800 specie të rralla të bimëve, disa me forma kaq të çuditshme sa duken sikur kanë ardhur nga një planet tjetër.

Në fakt, pamja e pazakontë e këtyre bimëve, 1/3 e të cilave nuk mund të gjenden askund tjetër në Tokë, është dëshmi e aftësisë së jetës për t’u përshtatur me mjedisin.

Ishulli ndodhet rreth 400 milje larg kryeqytetit të Jemenit dhe ka një klimë tropikale të shkretëtirës. Mund të fluturosh atje nga Sanaa.