“I je mirënjohëse kryeministrit?” Flamur Noka bën provokuesin me Ina Ramën

“I je mirënjohëse kryeministrit?” Flamur Noka bën provokuesin me Ina Ramën

317
0

Gjatë mbledhjes së komisionit të vettingut, është zhvilluar një seancë dëgjimore me ish-kryeprokuroren Ina Rama, e cila është kandidate për në Kolegjin e Apelimit. Deputeti dempkrat Flamur Noka ka pyetur Ina Ramën nëse ka pasur njerëz të afërm në sistemin e drejtësisë, ndërsa i ka bërë edhe disa pyetje të tjera provokuese. Ish-kryeprokurorja u shpreh se nuk ka lidhje me asnjë forcë politike dhe gëzon besueshmërinë e publikut.

 

DEBATI:

Ina Rama: Nuk kam të afërm në sistemin e drejtësisë.

Flamur Noka: Keni lidhje me ndonjë force politike?

Rama: Jo.

Noka-Luan Ramës: Je në konflikt interesi, ke të njëjtin mbiemër.

Noka: Gëzoni besueshmërinë e publikut?

Ina Rama: Besoj shumë. Gjatë ushtrimit të funksioneve të mia kam punuar me përkushtim.

Noka: Akuzat ndaj jush bëjnë të humbni besueshmërinë?

Ina Rama: Jo nuk besoj. Nuk ndjehem e politizuar.

Flamur Noka: Jeni skualifikuar nga gjykata e Strasburgut, perse? Keni dijeni për arsyet?

Ina Rama: Lista u kthye mbrapsht për mos ndjekje te procedurës nga Shqipëria. Arsyet ishin procedurale. Asnjë gjë personale.

Noka: A jeni mirënjohëse ndaj kryeministrit që ngul këmbë t’ju fusë në çdo institucion duke propozuar emrin tuaj?

Ina Rama: Kjo s’ka lidhje me mua.

Noka: Gatë kohës si kryeprokurore keni pasur çështje të rëndësishme që jeni akuzuar për përfshirje

Ina Rama: Unë nuk e kam ndjerë veten asnjëherë të politizuar për t’u përfshirë në çështje.