Gjyqtarë e prokurorë të njohur, kush janë kandidatët për anëtarë të KED

Gjyqtarë e prokurorë të njohur, kush janë kandidatët për anëtarë të KED

224
0

TIRANE- Ndërsa nesër më 7 dhjetor pritet të hidhet shorti për të zgjedhur anëtarët e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi publikohen emrat e kandidatëve nga institucionet kryesore të drejtësisë, Gjykata e lartë, Gjykata Kushtetuese, Gjykata e Apelit dhe Gjykata Administrative si dhe Prokuroria. “BalkanWeb” zbardh të plotë listën e kandidatëve, mes tyre emra të njohur dhe me përvojë në drejtësi. Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi autorizoi zv.kryetaren Vasilika Hysi për të hedhur shortin duke qënë se dje ai u nis drejt SHBA-ve, për të marrë pjesë në një samit të rëndësishëm. Lista e Gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese që plotësojnë kushtet për të qenë anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

1-Vitore Tusha

2-Altina Xhoxhaj

3-Fatmir Hoxha

4-Gani Dizdari

5-Fatos Lulo

6-Besnik Imeraj

 

Lista e Gjyqtarëve të Gjykatës së Apelit dhe asaj Administrative që plotësojnë kushtet për të qenë anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

1-Agim Bendo

2-Alaudin Malaj

3-Andi Civici

4-Artur Gaxha

5-Artur Kalaja

6-Asim Vokshi

7-Astrit Haxhialushi

8-Edlira Petri

9-Elbana Lluri

10-Elona Toro

11-Ervin Metalla

12-Evjeni Sinojmeri

13-Fatmira Hajdari

14-Fatos Qato

15-Fatri Islamaj

16-Fiqirete Mullai

17-Flutura Skënderi

18-Genti Shala

19-Gramoz Levanaj

20-Gjin Gjoni

21-Hysni Demiraj

22-Ilir Toska

23-Maria Qiriazi

24-Metush Saraçi

25-Ridvan Hado

26-Shkëlqim Mustafa

27-Valdete Hoxha

28-Zegjine Sollaku

 

Gjyqtarët e Apelit Durrës

1-Agim Ferizaj

2-Anita Mici

3-Arben Vrioni

4-Arjan Balliu

5-Besim Treshnjeva

6-Desart Avdulaj

7-Izet Dushaj

8-Kliton Spahiu

9-Petraq Dhimitri

10-Petraq Ceno (Kryetar)

11-Tritan Hamitaj

12-Valbon Cekrezi

 

Gjyqtaret e Apelit Gjirokastër

1-Dritan Banushi (Kryetar)

2-Enton Dhimitri

3-Irena Brahimi

4-Izet Salaj

5-Miranda Andoni

6-Tomor Skreli

 

Gjyqtarët e Apelit Korçë

1-Brunilda Orhani

2-Entela Prifti (kryetare)

3-Etleva Temo

4-Olsi Xhevella

5-Sotiraq Lubonja

6-Stavri Kallco

 

Gjyqtarët e Apelit Shkodër

1-Aleks Nikolli

2-Astrit Kalaja

3-Fuat Verdha Kryetar

4-Hajrie Mucmata

5-Lindita Hoxha

6-Luan Dervishi

7-Marina Raboshta

8-Selim Kryeziu

9-Valbona Vata

10-Vojsava Osmanaj

 

Gjykata e Apelit Vlorë

1-Alma Licaj (kryetare)

2-Brikena Ukperaj Lubonja

3-Hysen Saliko

4-Iliba Bezati

5-Klodiana Gjyzari

6-Margarita Buhali

7-Nazmi Troka

8-Petrit Aliaj

9-Skënder Damini

10-Sokol Ngresi

 

Gjyqtarët e Apelit për Krimet e Rënda

1-Albana Boksi

2-Dhimitër Lara

3-Dhurata Haveri

4-Fehmi Petku (Kryetar)

5-Gurali Brahimllari

6-Gjovalin Pernoca

7-Idriz Mulkurti

8-Nertina Kosova

9-Nure Dreni

10-Saida Dollani

11-Sokol Binaj

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative të Apelit

1-Alkelina Gazidede

2-Altina Nasufi

3-Amarildo Laci

4-Arjan Qafa

5-Artur Malaj

6-Bari Shyti

7-Bernina Kondi

8-Blerona Hasa

9-Enkelejda Softa

10-Fjoralba Prifti

11-Kastriot Selita (kryetar)

12-Lindita Sinanaj

13-Rilinda Selimi

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Durrës

1-Ergys Gashi

2-Klodiana Mema Veizi

3-Marjana Vercani (kryetare)

4-Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Gjirokastër

5-Elidon Papaziti

6-Ramiz Lala(Kryetar)

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Korçë

1-Etleva Gjamo

2-Sokol Ibi (Kryetar)

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Shkodër

1-Ahmet Jangulli

2-Valbona Durraj Seknaj

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Vlorë

1-Astrit Shema (kryetar)

2-Gentian Xhelili

3-Ken Dhima

4-Bevis Shehaj

 

Gjyqtarët e Gjykatës Administrative Tiranë

1-Afërdita Maho

2-Arbena Ahmeti

3-Avni Sejdi

4-Bezart Kaçani

5-Elda Vrioni

6-Etleva Çiçolli

7-Emiliano Ruli

8-Enerjeta Shehaj Deraj

9-Erarbër Madhi

10-Eriol Roshi (kryetar)

11-Gentian Hamiti

12-Gentian Medja

13-Gentjana Muçaj

14-Nafije Curri Hasko

15-Selvije Gjoçaj

16-Semiramis Hoxholli

 

Lista me emrat e Prokurorëve që plotësojnë kushtet për të qenë anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

1-Rovena Gashi

2-Gentian Trenova

3-Fatjona Memçaj