Gjobë për çdo 5 minuta vonesë, vendimi drastik i shkollës fillore ‘shokon’...

Gjobë për çdo 5 minuta vonesë, vendimi drastik i shkollës fillore ‘shokon’ prindërit!

445
0

 

Një shkollë fillore në Kent të Anglisë ka vendosur të gjobisë prindërit nëse nuk marrin në kohë fëmijët e tyre.

 

Gjoba është 1 paund për çdo 5 minuta vonesë mbas orës 15:40.

 

Shërbimet sociale do të kontaktohen nëse një fëmijë mbetet ‘vetëm’ deri në oren 16:00, sipas një politike të prezantuar në fillim të këtij muaji.

 

Shkolla deklaron se të kryesh një pagesë për stafin jashtë orarit zyrtar në lidhje me këtë shërbim është shumë e shtrenjtë dhe mund të ndikojë në aspektet e tjera të intstitucionit.

 

Mësuesja kujdestra Denise Gibbs-Naguar tha se kjo situatë po bëhej gjithnjë e më e zakonshme.

 

Prindërit kishin pikëpamje të ndryshme rreth gjobave, me një nënë të 4 fëmijëve e cila thoshte se e kuptonte këtë vendim të shkollës kur bëhej fjalë për ‘shkelësit’ e vazhdueshëm.