Gjendet mesazhi i një pëllumbi transportues pas 110 vjetësh

Gjendet mesazhi i një pëllumbi transportues pas 110 vjetësh

176
0

Një mesazh i kryer në vitin 1910 nga një pëllumb transportues u gjet në një fushë në në Ingersheim , afër Strasburgut, Francë.

Mesazh i gjetur ishte informacion ushtarak gjerman.

Zbulimi u bë nga një çift që po ecnin dhe vunë re një kapsulëtë vogël alumini, brenda së cilës ndodhej fleta.

Tani fleta i është besuar Linge  D’Orbey Memorial, një muze kushtuar betejës midis francezëve dhe gjermanëve të vitit 1915 në anën Alsatiane të Vosges.

Brenda kapsollës, kishte një mesazh të shkruar në gjermanisht , shumë i ruajtur, por i vështirë për t’u kuptuar: ai u dërgua nga një oficer i një regjimenti të këmbësorisë Prusiane në një epror të të njëjtit regjiment.

Teksti evokon manovrat gjermane midis Bischëihr dhe Ingersheim, në një kohë kur Alsace ishte gjermane.