“Gëzuar Pavarësimin e Shqipërisë nga pushtimi osman”, Artan Fuga uron 28 nëntorin:...

“Gëzuar Pavarësimin e Shqipërisë nga pushtimi osman”, Artan Fuga uron 28 nëntorin: Nëse albanologjia vazhdon me dogmat staliniste dhe sllavo-ruse, e shpall shkencë tradhtare

48
0

Akademiku Artan Fuga ka një urim për shqiptarët për 28 nëntorin dhe një mesazh të fortë për albanologjinë.

Fuga shkruan në “Facebook” se nëse e famshmja albanologji vazhdon me dogmat staliniste dhe sllavo-ruse, se gjoja kombi shqiptar u krijua vetëm në shekullin e 19-të, e shpall atë një shkencë tradhtare!

“Gëzuar pjesëmarrës në këtë faqe, disa qindra mijë, për ditën e Pavarësimit të Shqipërisë nga pushtimi osman!

Sepse aq mban kjo ditë!

Shtetin shqiptar kombëtar dhe kombin politik shqiptar e themeloi Gjergj Kastrioti!

Nëse e famshmja albanologji vazhdon me dogmat staliniste dhe sllavo-ruse, apo të armiqve të Shqipërisë, se gjoja kombi shqiptar u krijua vetëm në shekullin e 19-të, unë e shpall atë një shkencë tradhtare!

Një albanologji antishqiptare! Gëzuar!”, shkruan Fuga.