Gabimet që i përsërisim sa herë bëjmë dush

Gabimet që i përsërisim sa herë bëjmë dush

475
0

Pak do të mendonin se mund të bënit në mënyrë të pasaktë një gjë të tillë të thjeshtë si dushi, por në të vërtetë ka rregulla për ta mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshme.Ne mblodhëm 5 gabime tipike që bëjmë kur bëjmë dush.

 

LARJE PËR NJË KOHË TË GJATË

 

 

Ashtu si uji i nxehtë, banja e gjatë e than lëkurën shumë, duke rezultuar në skuqje dhe kruajtje. Kohëzgjatja optimale e dushit është rreth 10 minuta.

 

PËRDORIMI I SHPESHTË I “GELL”-VE SHKUMËZUES DHE LARËSVE TË TRUPIT

 

 

Sa më shumë shkumë ka aq më shumë substanca artificiale ekzistojnë në një xhel dushi. Kjo do të thotë se po largoni shtresën natyrale të vajit mbrojtës, duke çuar në thatësi dhe vrazhdësi të lëkurës.Përveç kësaj, nëse agjentët antibakterial të larjes nuk janë të përshkruara në mënyrë specifike për ju, nuk ka nevojë t’i përdorni ato çdo ditë.

 

PËRDORIMI I SFUNXHERËVE TË VJETËR DHE TË LAGUR

 

Sfunxherët e lagësht janë të përsosur për bakteret dhe rritjen e mykut, kështu që është më mirë për t’i ndryshuar ato një herë në çdo 4 javë. Mundohuni të përdorni një peshqir në vend të tij.Është gjithashtu e rëndësishme që sfungjeri të thahet pas përdorimit.

 

THARJE TEPËR ENTUZIASTE

 

Thani trupin tuaj me një peshqir të butë, duke e lënë pak të njomë. Pastaj përdorni kremin tuaj të preferuar dhe lëkura juaj do të mbetet e butë!

 

 

UJË TEPËR TË NXEHTË

 

Uji i ngrohtë e bën lëkurën të thatë dhe të ashpër. Ai largon vajin e lëkurës, duke e lënë atë të pambrojtur. Ai gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut, që shpesh çon në eritemë, inflamacione dhe skuqje. Temperatura 35-40 ° C është e përkryer për lëkurë të shëndetshme.