Fruti që ndihmon në aktivizimin e vitaminës D

Fruti që ndihmon në aktivizimin e vitaminës D

196
0

E njohur edhe si vitamina e diellit, në teori mjafton disa minuta ekspozim në diell për përbërjen e tij.

Sidoqoftë, ritmi i shpejtë i jetës dhe angazhimet shpesh nuk na lejojnë të kalojmë aq kohë sa do të dëshironim në natyrë, me rezultatin që edhe vendet me diell tregojnë mungesë të vitaminës D.

Në këtë rast, ekzistojnë dy zgjidhje, për të përfshirë në dietën tonë sa më shpesh të jetë e mundur ushqime të pasura me vitaminë D, si dhe për të marrë një shtesë dietike me vitaminë D në konsultim me një mjek.

Por ka një këshillë të tretë që duhet të ndjekim për thithje më të mirë nga trupi dhe kjo është të hamë një banane çdo ditë.

Bananet janë një burim i mirë i magnezit dhe, sipas hulumtimit, luajnë një rol të rëndësishëm në aktivizimin e vitaminës D.

Sipas një publikimi në Journal of the American Osteopathic Society,  magnezi ndihmon në aktivizimin e tij sapo të hyjë në qarkullimin e gjakut.

Pra, mënyra më e mirë është të filloni ditën tuaj me një tas me kos të pasuruar me vitaminë D në të cilën të shtoni një banane.