Një mollë përmban disa lëndë ushqyese të dobishme, pasi ka mjaft fibra (3-5g), antioksidantë, vitamina dhe minerale, të cilat së bashku ofrojnë disa përfitime për trupin e njeriut.
Për sa i përket kalorive, fruti përmban 65 kcal për 125 gram, ndërsa përbëhet nga uji me një normë rreth 84%.
Përbërjet polifenolike të përfshira në mollë mund të ndihmojnë në parandalimin ose luftimin e disa llojeve të kancerit, të tilla si kanceri i gjirit.
Në kafshët eksperimentale është treguar se polifenole të ndryshme zhvillojnë aktivitet të fortë anti-kancer.
Studime të tjera kanë treguar një lidhje midis konsumit të rregullt të mollëve dhe një rreziku të zvogëluar të kancerit të mushkërive.
Sidomos për pirësit e duhanit (të cilët janë grupi më i ndjeshëm) rekomandohet konsumi i mollëve.
Konkretisht, mollët përmbajnë:
Vitamina C : Është një molekulë e fuqishme natyrore antioksiduese me aftësinë për të mbrojtur qelizat nga dëmtimi oksidativ dhe në të njëjtën kohë për të forcuar sistemin imunitar.
Vitamina B- komplekse : Këto vitamina ndihmojnë në funksionimin e duhur të sistemit nervor dhe muskulor, marrin pjesë në thithjen e lëndëve ushqyese, në prodhimin e energjisë dhe në krijimin e qelizave të kuqe të gjakut.
Vitamina A: Vitamina A luan një rol në mbrojtjen e lëkurës, shikimin e mirë dhe forcon sistemin imunitar.
Vitamina E: Vitamina E ka veti antioksiduese dhe antikoagulante, ndërsa luan gjithashtu një rol në shëndetin e mirë të lëkurës.
Vitamina K: Vitamina K është e përfshirë në mpiksjen e gjakut dhe kontribuon në shëndetin e kockave.
Fibra: Fibrat kanë një efekt të dobishëm në zorrë duke përmirësuar funksionin e saj.
Mollët përmbajnë gjithashtu substanca të tjera, të quajtura polifenole, të cilat janë përgjegjëse për ngjyrën e tyre (p.sh. mollët e kuqe).
Këto substanca kanë një larmi efektesh të dobishme.
Molekula të tilla antioksiduese janë veçanërisht të rëndësishme në sistemin tonë kardiovaskular, ato kanë aftësinë për të zvogëluar rrezikun e astmës dhe kancerit të mushkërive.