Finlanda, për të dytin vit radhazi ky është shteti më i lumtur...

Finlanda, për të dytin vit radhazi ky është shteti më i lumtur në botë

582
0

Jo vetëm që ka një kryeqytet që shpërthen me kreativitet gastronomik, me dritën spektakolare të Dritës Veriore dhe shtëpinë e Santa Claus-it (plus stafin mbështetës të drerëve) në Lapland.

Është gjithashtu vendi më i lumtur në botë për të dytin vit radhazi, sipas Raportit të fundit të lumturisë botërore.

Pasohet nga Danimarka, Norvegjia, Islanda dhe Holanda. Raporti i lumturisë botërore u lëshua nga Rrjeti i Zgjidhjeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm për Kombet e Bashkuara më 20 mars, data që Kombet e Bashkuara kanë deklaruar si Dita Ndërkombëtare e Lumturisë.

Raporti rendit vendet në gjashtë variabla kyç që mbështesin mirëqenien: të ardhurat, lirinë, besimin, jetëgjatësinë e shëndetshme, mbështetjen sociale dhe bujarinë.

“Dhjetë vendet e para tentojnë të rangohen lartë në të gjashtë variablet, si dhe masat emocionale të mirëqenies”, thotë bashkë-redaktori i raportit John Helliëell, profesor i ekonomisë në Universitetin e British Columbia.

Vendet më të lumtura në botë:

  1. Finlanda
  2. Danimarka
  3. Norvegjia
  4. Islanda
  5. Holanda
  6. Zvicër
  7. Suedi
  8. Zelanda e Re
  9. Kanadaja