Familja e Ndue Ftonit, mikëpritja e shqiptarisë. Këngëtarja e njohur Bleona Qerreti,...

Familja e Ndue Ftonit, mikëpritja e shqiptarisë. Këngëtarja e njohur Bleona Qerreti, mysafire e radhës

516
0

“Unë nuk kam emër artistiti. Por duke i parë artistet ne zemër shpirti me eshte bere pjese e tyre . Përshëndes të gjthe artisret sepse sikurse yjet që shëndrisin qiellin keta shendrisin token . Gjithashtu falënderoj artisten e madhe Bleona Qerreti, e cila ishte per nje vizite ne familjen time”. Kështu shkruan në rrjetin social FB, biznesmeni i njohur në Michigan, Ndue Ftoni. Tashmë për të gjithë artistët, këngëtarët, gazetarët, intelektualë nga fusha të ndryshme shtepia e Ndue Ftonit është kthyer në një vatër të ngrohtë mikëpritëse për të gjithë.

Shumë artista nga Shkodra , dhe mbarë Shqipëria, por edhe kolege të mi, gazetarë  të cilve  fati ua ka mundësuar tu shkelin këmba në token e ëndërruar Amerike. Kanë patur “fatin”, siç e pati   kohët e fundit  famozja e këngës Shqiptare Bleona Qerreti, të jetë  mysafire në Shtepinë e njeriut  zëmërëbardhë si bora e malit, port ë ngrohtë si qumshti.Ky njëri I cili  gjithënjë  dinë  vetëm të buzëqeshin, asnjehereë të  behët  nervozë, kështu ka ditur  të udhëtojnë me  buzëqeshjen e ëmbël, duke marrë rrugëtimin  nga malët  krenare ku u lind dhe u rrite  në trevat e Dukagjinit, per tu ndalur  në tokën e ëndërruar Amertike. Perëherë  ka treguar se  dera e tij qendron e hapur   per   ç kënd  shqiptar që ka   shkuar në Amerikë.Unë realisht  nuk e kam patur këtë shans  ta “vë”në prove atje zëmerëbardhësinë e Ndu Ftonit, por i besoj  pafundësisht  çdo kolegu  gazetar dhe Artistë që e ka ndjerë    “doren” e ngrohtë  të Ndue Ftonit, dhe familjes së tij të mrrekullueshme.

 

Sa per kujtësë   disa vite më parë  teksa po realizoja një  dokumentar   televiziv  për jeten e   keëtij shtegëtari  të pa epur drejtë lirisë dhe mirësisë. Atje  në  fshatrat e zonës së  Dukagjinit  , veçmas të tjerave perjetuam  , dhe një moment  të  bukur.Ndoja  solli në kujtesë  , shtegun tek oborri i shtepisë, nga ku teksa e kapërceu , u rrezua pak, por fale  shkathtësisë së tij u ngrit menjeherë, duke marrë me vete dhimbjen e  e këtij rrëzimi, për ta mbajtur gjithë jetën në mënd si një dhimbje për  vëndin e vetë , per njerzit e këtushëm, për të gjithë Shqaiptarët  dhe veçanarisht Shkodranët, ndaj dhe une e pata  titulluar  dokumentarin: NDUE FTONI KAPERCEN SHTIGJET…

 

Natyrisht  pa dashur të listojmë  ëmrat e artistve Shkodran e Shqiptare që  kanë qënë  nder vite mysafire të  Ndue Ftonit , tanime   lajmi I bërë  në   rrjetin social FCB , se  në familjen Ftoni  këto dite  ishte dhe këngëtarja famoze Bleona  Qerreti, është një lajmë I bukur , dhe sinjifikativ, për me tepër kur  Bleona Qerreti  është këngëtarja e preferuar edhe e  shtabit të fushatës presdënciale  të Tramp.

Ndaj të gjithë në këtu nga Shqiperia  të falenderohemi  miku ynë I mire ,biznesmëni i njohur  dashamirës i artit  dhe artistve  Shqiptare, vazhdo shtegtimin tënd  o Shtegtar!