Fakte befasuese për krizën me të cilën përballen oqeanet tona

Fakte befasuese për krizën me të cilën përballen oqeanet tona

301
0

Zogjtë e detit janë gjetur të ngordhur në breg por jo vetëm, jaë gjetur edhe një mori balenash të cilave iu është gjetur plastikë në stomakun e tyre dhe njëkohësisht është zbuluar se ky është edhe shkaku për të cilin këto krijesa kanë ngordhur po ashtu u gjet edhe një fokë e cila në qafën e saj kishte një rrjetë e cila thuajse po e mbyste atë.

Mjetet e peshkimit të hedhura, qeset plastike dhe sendet e tjera grumbullohen në grumbuj të mëdha në të gjithë oqeanin dhe jo vetëm në brendësi të tij po edhe në breg.

E thonë shkencëtarët: ‘Njerëzimi mund të shfaroset në 2050-ën’

Për të mos folur pastaj për mikroplastikën e cila është një lëndë e cila ka ndotur detin në brendësinë e tij por ama që është e pa dallueshme për syrin e njeriut.

Shumica e plastikës së hedhur në det nuk është e dukshme dhe ndaj edhe nuk dihet sasia e duhur e tyre.

Këto janë disa fakte shqetësuese rreth krizës së ndotjes që prekin oqeanet tona dhe ende nuk dihet se sa është sasia e plotë e tyre.