Dy vaksina Covid-19 në dhjetor? Ja cilat grupe do e përfitojnë të...

Dy vaksina Covid-19 në dhjetor? Ja cilat grupe do e përfitojnë të parët

236
0

Një vaksinë e koronavirusit mund të shpërndahet për moshën mbi 85 vjeç dhe punonjësit e vijës së parë në më pak se katër javë, sugjerojnë raportet.

Fushata e shumëpritur e vaksinimit pritet të administrohet nga mjekët e përgjithshëm, ekipet që vizitojnë shtëpitë e kujdesit dhe qendrat e shpërndarjes në fillim të dhjetorit, pasi janë në pritje të miratimit, thanë burime të shumta për botimin e GP Pulse.

Ata thanë se ekzistojnë dy vaksina që po përgatiten për përdorim, përfshirë një që kërkon dy të shtëna dhe duhet të ruhet në 70C (158F).

Shëndeti Publik në Angli nuk i ka konfirmuar raportet, por burime qeveritare thanë se ata kanë dëgjuar se NHS po përgatitet të fillojë shpërndarjen e vaksinës në dhjetor.

Vaksina e koronavirusit të Oxfordit dhe e Pfizer janë të dyja në fazën e tretë të provave njerëzore, me të paktën një që pritet të raportojë rezultatet e saj në këtë Krishtlindje.

Vaksina e Oksfordit konsiderohet si një pararojë në garën për të gjetur një kurë për Covid-19./ Dailymail/,