Drithërat e plota, ekspertët këshillojnë: Përdorini për rregullimin e presionit të gjakut!

Drithërat e plota, ekspertët këshillojnë: Përdorini për rregullimin e presionit të gjakut!

185
0

Duke futur më shumë drithëra në dietën tuaj, ju mund të parandaloni hipertensionin tek njerëzit, sipas një studimi nga ekspertët në Harvard Public Health në Boston

Shfaqja e hipertensionit i njohur më mirë në mesin e njerëzve si presion të lartë të gjakut ose hipertension arterial është një gjendje shëndetësore kronike e karakterizuar nga presion i lartë i gjakut në arterie.

 

Procesi i përpunimit është i ndryshëm për drithërat e zakonshëm ose jo-integrale dhe drithërat. Kjo është, në shumicën e drithërave lëvorja e jashtme e grurit hiqet, ndërsa në ato integrale mbahen shtresat e jashtme të grurit dhe mikrobeve, gjë që i bën ata më të pasur me shumë lëndë ushqyese.

 

 

Shkencëtarët e Bostonit kryen një studim të 51.529 punëtorëve mjekësorë të cilët ishin në moshë nga 1986 në 40 vjeç kur filloi studimi në 75. Gjatë analizës tetëmbëdhjetë vjeçare, 9.227 subjekte zhvilluan hipertension.

 

 

Ekspertët e Bostonit zbuluan se një e pesta e të anketuarve që raportuan marrjen më të lartë ditore të drithërave, rreth 52 gram, kishin një rrezik 19% më të ulët të zhvillimit të presionit të lartë të gjakut sesa një e pesta e të anketuarve që hanin më pak drithëra, rreth 3 gram për gropë

 

Lidhja midis rritjes së konsumit të drithërave dhe rrezikut të zvogëluar të hipertensionit ishte gjithashtu e suksesshme kur konsumohej në kombinim me fruta dhe perime, me përdorim të rregullt të vitaminave dhe aktivitetit fizik.

 

Efekti i dobishëm i drithërave në mbajtjen e presionit normal të gjakut është për shkak të faktit se njerëzit që konsumojnë drithëra integrale më shpesh sigurisht që kanë përfitime më të mëdha shëndetësore, dhe në të njëjtën kohë mund të jenë më pak të prirur ndaj problemeve të shtimit të peshës me kalimin e viteve.