Do vini duart në kokë, pasagjerët që kalojnë nga Rinasi tani do...

Do vini duart në kokë, pasagjerët që kalojnë nga Rinasi tani do paguajnë dhe për …

1556
0

Deri sot veshët e qytetarëve shqiptarë kishin dëgjuar fjalën koncesion të përsëritej papushim thuajse për çdo shërbim publik. Por koncesion brenda koncesionit është ndoshta hera e parë.

Është fjala për shërbimin e transportit të brendshëm në aeroportin e Rinasit që çon pasagjerët nga avioni në terminal dhe anasjelltas. Deri më sot siç e dimë, ky shërbim është falas dhe mendohet se përfshihet në kontratën e menaxhimit të aeroportit, por tashmë kjo do t’u faturohet klientëve dhe pasagjerëve që hyjnë apo dalin në Shqipëri përmes Rinasit.

Sipas burimeve për redaksinë e “Të Kripura” tarifa do të vilet përmes biletave në formën e një komisioni fiks që do t’u kërkohet agjencive dhe operatorëve që veprojnë në Rinas për t’ia kaluar mandej shoqërisë që do të menaxhojë autobuzët dhe stafin. Më çudi se kaq nuk mund të ketë.

Është padyshim një ndër raste unikë në botë që lëvizja e pasagjerëve nga terminali në avion dhe anasjelltas të paguhet nga pasagjerët.