DISA FAKTE RRETH UDHËTIMIT TE EDIT DURHAMIT NGA MALI I ZI DREJT...

DISA FAKTE RRETH UDHËTIMIT TE EDIT DURHAMIT NGA MALI I ZI DREJT SHQIPËRISË? Nga Gëzim Llojdia *

521
0

1-Udhëtimi Meri Edit Durhamit nga Mali i Zi në Shqipëri

Ajo ishte njëqind vjet më parë këtu, shkruan Rudolf Abrahami në :Revistën “Evropa” për udhëtimet e M.Durhamit në Ballkan dhe pikërisht për udhëtimin, që ajo ka kryer nga Mali I ZI drejt Shqipërisë. Këtë udhë studiuesja e M.Durham e ka përshkruar me aparat fotografik:” Abrahami” duke fotografuar ato vise e vende, që përshkoi.