Dhjetë thënie filozofike për atdheun

Dhjetë thënie filozofike për atdheun

778
0

Atdheu është toka e juaj, ku flitet gjuha që flet edhe ti, ku je i rrethuar me njerëzit që ndajnë historinë tënde… Atdhe është ajo tokë, të cilën shumë të tjerë në këtë botë nuk e kane dhe do të jepnin çdo gjë për ta pasur atë. Sa shumë flitet e shkruhet për atdheun, vendi ku lind, ku lindën të parët e tu, prindërit, gjyshërit, stërgjyshërit.

Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të

N.Frashëri

 

Dashuria për atdheun është topi që shkatërron kalatë më të forta dhe kalaja që mund t’u qëndrojë topave më të fortë

S.Frashëri

 

Mos pyet se ç’do të bëjë atdheu për ty, pyet me gëzim ç’mund të bësh ti për të

Kenedi

 

Nuk e braktis atdheu njerinë, por njeriu atdheun

Bloku

 

Është kënaqësi dhe nder të vdesësh për atdhe! Edhe më kënaqësi është të jetosh për të

Horaci

 

Kush nuk i takon atdheut të vet, nuk i takon as njerëzimit

Bjelinski

 

O, kurrë mos u lodh për ndihmën që i jep atdheut

Euripidi