Dhimbje gjoksi gjatë periodave? Këto janë disa zgjidhje të thjeshta për të...

Dhimbje gjoksi gjatë periodave? Këto janë disa zgjidhje të thjeshta për të parandaluar këtë problem

362
0

 

Një nga shenjat nga e cila shumë gra kuptojnë që janë përpara ciklit është dhe dhimbja e gjoksit. Kjo nuk I ndodh të gjithave por me siguri pjesës më të madhe.

 

Shumë vajzave i dhemb gjoksi e tyre para se të fillojnë periodat e tyre. Dhimbjet shkaktohen nga një rënie e estrogjenit dhe progesteronit të hormoneve, të cilat janë përgjegjëse për ciklin menstrual të një vajze.

 

 

Për disa vajza, këto dhembje ndodhin më rrallë teksa rriten. Por nuk është kështu për të gjithë. Disa gra vazhdojnë të kenë dhimbje në gjoksin e tyre për aq kohë sa zgjasin menstruacionet  e tyre, gjë që është plotësisht normale.

 

 

 

Atëherë, çfarë mund të bëni? Ndalimi i ngrënies së ushqimeve me kripë, sheqer, kafeinës dhe qumështit mund t’ju ndihmojë. Mund të ndjeheni më të qetë nëse vishni reçipeta mbështetëse gjatë kësaj kohe. Marrja e një qetësuesi pa dhimbje si ibuprofen ose naproxen mund të ndihmojë në uljen e dhimbjes.

 

Ushtrimi i rregullt gjithashtu mund të ndihmojë në pakësimin e dhimbjeve menstruale të gjirit. Natyrisht, disa lloje ushtrimesh (si vrapimi) mund t’i bëjnë gjërat më keq gjatë kohës kur keni dhimbje. Kështu që në ato ditë, bëni një stërvitje që ka ndikim më të ulët, të tilla si biçikletë ose ecje.