DETAJE nga takimi Merkel-Rama, ja ku u përqendrua biseda dhe kur do...

DETAJE nga takimi Merkel-Rama, ja ku u përqendrua biseda dhe kur do të vendosë Gjermania për negociatat

233
0

 

Kancelarja Angela Merkel priti të sot kryeministrin Edi Rama në Kancelarinë Federale.

Në faqen zyrtare të Bundestag njoftohet se bisedimet e mes tyre u përqendruan në marrëdhëniet bilaterale, por edhe në çështjet e politikës evropiane dhe çështjet rajonale.

Kancelaria gjermane shkruan se Rama u prit nga Merkel me nderime ushtarake.

Në fund të shtatorit, Bundestagu do të vendosë nëse Kancelarja Angela Merkel mund të bien dakord për pranimin e negociatave të anëtarësimit në BE me Shqipërinë në samitin e BE në mesin e tetorit.

Gjermania mbështeti pranimin e Shqipërisë në NATO në 2009, dhe mbështet pranimin e shtetit të Ballkanit në Bashkimin Evropian. Gjatë Konferencës së Ballkanit Perëndimor në Posen, më 5 korrik 2019, Kancelarja pranoi se pavarësisht vazhdimit të vështirësive politike, kishte përparim të rëndësishëm në të gjithë rajonin.

Gjermania ka një interes të fortë për të kontribuar në kushte të qëndrueshme, demokratike dhe kushtetuese në Shqipëri duke mbështetur procesin e transformimit të saj. Më parë, Rama ishte në prill 2018 mysafir në Kancelarinë Federale për të diskutuar me kancelaren Merkel, ndër të tjera, gjendjen e afrimit të BE në Shqipëri. Gjithashtu gjatë një takimi të Ballkanit Perëndimor në Prill 2019 në Kancelarinë Federale u zhvillua një diskutim dypalësh midis dy krerëve të qeverive.