Cila është arsyeja që gjaku i analizave merret vetëm nga gishti i...

Cila është arsyeja që gjaku i analizave merret vetëm nga gishti i unazës

341
0

Ju ka ndodhur që të bëni një analizë të thjeshtë gjaku dhe t’u kenë kërkuar të nxirrni gishtin e unazës? E dini pse merret gjaku aty?

 

Së pari, gishti i madh dhe gishti i vogël janë shumë të lidhur me krahun. Ndaj nëse merrni ndonjë infeksion, këto gishta e përçojnë dhe e shpërndajnë atë në krahë.

 

 

Rrjedhimisht, gjaku duhet marrë në të gjithë gishtat e tjerë përveçse tek i madhi dhe i vogli.

 

Së dyti, gishti i unazës i ndjen dhimbjet më pak se gishtat e tjerë. Ai “punon” ose sforcohet më pak dhe ka lëkurë më të hollë, favorizuese për të marrë gjak për analizat. Nëse nuk e sforconi apo e vini shpesh “në punë”, plaga do të shërohet sa hap e mbyll sytë