Çifti anglez paguan dhjetëra mijëra dollarë për një apartament që nuk ekziston

Çifti anglez paguan dhjetëra mijëra dollarë për një apartament që nuk ekziston

168
0

Ian dhe Denise Feltham, një çift nga Britania e Madhe, bënë plane pushimesh bazuar tek një pronë që me sa duket nuk ekzistonte.

Udhëtimi në ishullin spanjoll të Ibizas përfshinte akomodime tepër të mëdha me një çmim rreth 11.800 dollarë për dy javë në një apartament nën çati VIP, i kompletuar me një banjë turke, vaskë dhe tarracë me mermer.

Anëtari i kompleksit luksoz në Ibiza, Las Boas e quajti Airbnb “false”, duke thënë se asnjë pronë e tillë nuk ekziston as midis 40 njësive që pamë në faqen e internetit të Las Boas.

Burri u kontaktua në numrin e telefonit të listuar në faqen e internetit të kompleksit, por nuk pranoi të jepte emrin e tij ose të thoshte ndonjë gjë më shumë rreth çështjes.

Ian Feltham ka konfirmuar për CNN që fotografitë në faqen e internetit të Las Boas përputhen me fotot e postuara me listën e Airbnb që ai dhe gruaja e tij kishin rezervuar.

Maria Cala, e cila zotëron një apartamente në Las Boas tha që disa pronarë i marrin me qira hyrjet e tyre në Airbnb, dhe sipas një deklarate me email nga Menaxheri i Komunikimeve të Airbnb Charlie Urbancic u deklarua se publikimi i bërë është nën hetim.

Urbancic sugjeroi se çështja e Felthams ishte një anomali.

“Ka pasur mbi gjysmë miliardë njerëz që janë strehuar përmes Airbnb deri më tani, dhe me dy milionë njerëz që kontrollohen nga ne çdo natë të vetme, çështje si kjo janë jashtëzakonisht të rralla,” tha ai