Çfarë të bëni në kushte shtëpie kur ju bllokohen dhe dhembin veshët

Çfarë të bëni në kushte shtëpie kur ju bllokohen dhe dhembin veshët

266
0

Nëse i ndjeni veshët të bllokuar dhe keni dhimbje, shkaqet mund të jenë disa:

 

Dylli i tepërt

 

Akumulimi i ujit në kanalin e veshëve

 

Ndryshimet në presionin e ajrit

 

Alergjitë

 

I ftohti

 

Infeksionet e sinusit

 

Para se t’i drejtoheni mjekut specialist, mund të ndiqni këto këshilla të cilat janë të konsutuara me ekspertët.

 

Përtypni çamçakëz

 

Nëse bllokimi i veshëve është shkaktuar nga presioni i ajrit, përtypja e një çamçakëzi do të ndihmonte në këtë rast.

 

Thithni një karamele të fortë

 

Në alternativë të çamçakëzit, merrni një karamele të fortë dhe thitheni atë. Për shumë njerëz me veshë të bllokuar, ky veprim funksionon njësoj si çamçakëzi.

 

Hapni gojën sikur ju vjen gjumë

 

Një tjetër mënyrë për të zhbllokuar veshët e bllokuar nga persioni i ajrit, është të hapni gojën sikur ju vjen gjumë. Ndonjëherë të hapni gojën sikur ju vjen gjumë, është një mënyrë për të ndodhur vërtet.

 

Bëni vlasalva-n

 

Vaslava performohet duke u përpjekur të nxirrni frymëmarrjen jashtë me rrugët e bllokuara të ajrit, zkonisht duke mbajtur hundën me gishta dhe duke nxjerrë frymën jashtë si tullumbac.

 

Shpëlarje me ujë të vakët

 

Kjo procedurë bëhet kur veshët bllokohen për shkak të dyllit ose një objekti të huaj. Për të zhbllokuar kanalin e veshit, aplikoni një shiringë me ujë të vakët në vesh. Mos përorni shumë presion dhe gjithashtu bëjeni pak kokën prapa për të mos dëmtuar daullen e veshit.

 

Vaj ulliri

 

Disa pika vaj ulliri të ngrohur në mikrovalë, ndihmojnë shumë për zbutjen e dyllit. Më pas përdorni një kunjë pambuku për ta nxjerrë atë jashtë.

 

Uthull molle dhe alkool

 

Përzieni një sasi të barabartë uthull molle me alkool për të pastruar veshët nga dylli i tepërt.

 

Tithni avull

 

Ndonjëherë veshët mund të bllokohen edhe për shkak të hundëve të zëna. Në këtë rast, avulli do të funksiononte.